Papaja to owoc egzotyczny, przyciąga swoim kolorem, smakiem i soczystością. Okazuje się, że może być także podana jako danie główne. Oto przepis na nadziewaną papaję.

składniki:
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- 50 dag polędwicy wołowej
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 pomidory
- papaja
- pieprz, sól
- parmezan do posypania
przyrządzanie:
1. W garnku podsmażamy cebulę, czosnek i chili. Po chwili dodajemy posiekane mięso. Całość smażymy ok 12 minut.
2. Dodajemy pomidory posiekane w kostkę, koncentrat i przyprawy.
3. Papaję kroimy na pół. Wyjmujemy pestki. Napełniamy farszem.
4. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 °C przez około 30 minut.
5. Podajemy na gorąco posypaną parmezanem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













