Papaja to owoc egzotyczny, przyciąga swoim kolorem, smakiem i soczystością. Okazuje się, że może być także podana jako danie główne. Oto przepis na nadziewaną papaję.
składniki:
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- 50 dag polędwicy wołowej
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 pomidory
- papaja
- pieprz, sól
- parmezan do posypania
przyrządzanie:
1. W garnku podsmażamy cebulę, czosnek i chili. Po chwili dodajemy posiekane mięso. Całość smażymy ok 12 minut.
2. Dodajemy pomidory posiekane w kostkę, koncentrat i przyprawy.
3. Papaję kroimy na pół. Wyjmujemy pestki. Napełniamy farszem.
4. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 °C przez około 30 minut.
5. Podajemy na gorąco posypaną parmezanem.