Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Nowa Ananasowa

Smak wyjątkowo egzotyczny a jednocześnie doskonale znajomy. Słodki, cytrusowy nad wyraz aromatyczny. Jak komponuje się w połączeniu z doskonałą wódką? Odpowiedź zamknięta jest
w butelce nowej w rodzinie – Lubelskiej Ananasowej.

Wyjątkowa słodycz nowej Lubelskiej przełamana cytrusową goryczką płynie wprost z naturalnego soku ananasowego, który jest jej bazą. Nie należy jednak dać się zwieść tej słodkości. Lubelska Ananasowa kryje w sobie wyjątkową zadziorność.
Koktajl na podstawie tej wódki skomponowany z sokiem jabłkowym czy spritem to łyk prawdziwego orzeźwienia z zaskakującym słodko-gorzkim finiszem. Jednak Ananasowa to nie tylko składnik drinków, wspaniale smakuje także podana bez żadnych dodatków jedynie na kostkach lodu. Jej smak daje wiele przyjemności nie tylko dzięki niespotykanej słodyczy ale także dzięki zawartej w ananasie serotoniny – znanej jako hormon szczęścia..
Świeży ananas jest przede wszystkim luksusowym owocem deserowym. Nadaje się doskonale na soki, kompoty i konfitury. Używa się go do wyrobu wina jak się okazuje również i wódek. Nowy smak powstał przede wszystkim z myślą o nadchodzących ciepłych miesiącach, choć po ananasową nowość mogą sięgać wszyscy, którzy szukają egzotycznego i przyjemnego smaku o każdej porze roku.