Pyszne, dodające energii i genialnie smakujące jajka po benedyktyńsku. Zobacz, jak je zrobić.

składniki:
- Sos holenderski
- bułka
- plaster boczku
- jajko
- szczypiorek
- sól i pieprz
przyrządzanie:
- Bułki podgrzać w tosterze, na patelni lub w piekarniku
- Zrobić jajko w koszulce według TEGO sposobu.
- Bekon podsmażyć na patelni.
- Na bułce położyć bekon, na to jajko i polać sosem holenderkim.
- Posypać szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













