Ot taki szybki, ale smaczny obiad. Jeśli nie masz pomysłu to wiedz, że fasolka z mięsem mielonym komponuje się idealnie. Dodatkowo ugotuj kaszę i masz ciekawy, prosty i tani obiadek! Smacznego!
składniki:
- pół kilo zielonej fasolki szparagowej
- przyprawy: sól, pieprz, gałka, plus Twoje ulubione
- 1 ząbek czosnku
- 300 g mięsa mielonego
- olej do smażenia
- sezam lub bułka tarta do posypania
- masło do polania
przyrządzanie:
- Zacznij przygotowania od dokładanego wymycia fasoli i odcięcia ogonków
- Fasolkę wraz z łyżeczką soli i kroplą cytryny ugotuj na wolnym ogniu, odcedź. Fasolka gotuje się około 10 minutek
- Mięso podsmaż na oleju, w czasie smażenia dodaj nieco czosnku i przypraw. Zalej woda i duś około 20 minut.
- Po tym czasie powinno być gotowe
- Wymieszaj fasolkę razem z mięsem
- Dodatkowo możesz polać całość zasmażaną bułką tartą lub posypać sezamem i koniecznie polej sosikiem spod mięsa