Super przekąska, szybka w przygotowaniu.

składniki:
- 1 kg sera białego
- ok. 1 kg maki
- łyżeczka sody
- 1 szkl. cukru
- 3 jaja
- kieliszek octu
- 1/2 kostki masła
przyrządzanie:
- Ser przepuść przez maszynkę, następnie dodaj pozostałe produkty i zagnieć ciasto. Uformowaną masę rozwałkuj i szklanką wykrawaj krążki a środki wycinaj kieliszkiem.
- Smaż na głębokim oleju. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














