Omlet z pomidorami, kukurydzą i masą innych dodatków stanowi idealną propozycję na śniadanie, obiad czy kolację. Bardzo sycący, szybki i tani w przygotowaniu.

składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki masła
- szczypiorek, koperek albo inna zielenina
- 1 duży pomidor
- pół szklanki kukurydzy
- sól do smaku
przyrządzanie:
- Pomidora sparzyć, ściągnąć skórkę, pokroić w kostkę
- Jajka rozbić w większej misce, dodać sól i roztrzepać trzepaczką
- Wybraną zieleninę pokroić na drobno
- Rozgrzej patelnię, dodaj masło. Na patelnię wlej masę jajeczną.
- Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp pomidorami, kukurydzą i zieleniną
- Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1,5 minuty
- Przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie
- Gotowy omlet przełóż na talerz, możesz posypać serem startym:)
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














