Spaghetti to danie uwielbiane pod każdą szerokością geograficzną. Uniwersalna i pyszna potrawa zaskakuje różnorodnymi dodatkami, które doskonale komponują się z delikatnym makaronem. Dziś przepis na wegetariańskie spaghetti z dynią!
składniki:
-
40 dag makaronu spaghetti
-
¼ dyni
-
35 dag Pestek dyni Siesta
-
250 ml śmietany 18%
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
4 dag parmezanu
-
Sól
-
Pieprz czarny mielony
-
Oregano
przyrządzanie:
- Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, najlepiej, by był on al dente.
- Dynię obierz, pokrój w kostkę i podduś na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i oregano.
- Pestki dyni podpraż na suchej patelni.
- Ugotowany makaron połącz z sosem, posyp parmezanem oraz chrupiącymi Pestkami Dyni Siesta.
- Udekoruj świeżymi listkami oregano.