Czekoladowy koktajl na zimno z kokosem. Idealny na zakończenie lata. Bardzo prosty przepis.

składniki:
- 2 bardzo dojrzałe banany, mrożone przez 4 godziny
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżeczki kakao w proszku (gorzkiego)
- 3 kostki gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki wiórek kokosowych
przyrządzanie:
- Banany muszą być mrożone, powinny posiedzieć w zamrażalce około 4 godzin
- Wszystkie składniki z wyjątkiem mleka umieszczamy w blenderze.
- Miksujemy na gładką masę.
- Dodajemy mleka, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Można dodać również zmrożone kostki mleka/wody, by koktajl nabrał bardziej orzeźwiającego charakteru.
- Podajemy od razu!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














