Macie ochotę na danie w śródziemnomorskim klimacie? Szef kuchni Marco Ghia przedstawia przepis na pyszną ośmiornicę.
składniki:
- 1 ośmiornica o wadze 1 kg
- 2 łodygi selera naciowego
- 200 g fasolki szparagowej
- 300 g ziemniaków
- sól, pieprz, słodka papryka
- 50 g pietruszki
przyrządzanie:
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca
OŚMIORNICA Z ZIEMNIAKAMI, SELEREM
I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
- Czas przygotowania: 30 minut
- Poziom trudności: łatwe
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















