Ossobuco to typowo włoskie danie główne przygotowywane z cielęciny i warzywnych dodatków. Oto najprostsza receptura na ten przysmak!
składniki:
2 ząbki czosnku, posiekaj na drobno
1, 5 kg cielęciny, pokrój na mniejsze kawałki
mąka do obtoczenia cielęciny
4 łyżki masła
1 cebula, posiekaj na drobno
2 marchewki, posiekaj na drobno
niepełna szklanka białego wina wytrawnego
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















