
Nieco wiosennych barw na stole - sałatka z jasnych winogron i kiwi z odrobiną likieru kokosowego
czas: 10 minut
liczba porcji: 2
składniki:
150 g jasnych winogron
3 dojrzałe kiwi
2 mandarynki
4 łyżki likieru kokosowego
przyrządzanie:
Winogrona umyć, każde grono przekroić na połówki. Ułożyć na dnie dwóch pucharków. Na nich ułożyć cząstki mandarynek pokrojone również na połówki, a na wierzchu plastry obranych ze skórki kiwi. Każdą porcję polać likierem kokosowym. Podawać schłodzone.
uwagi:
Jako dekoracji można użyć wisienek koktajlowych
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













