Owsianka z kaszy gryczanej niepalonej to poezja smaku! Uzależnicie się od niej! To jest pewne!

składniki:
4 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
1 banan
1 łyżka miodu
pół szklanki mleka
szczypta cynamonu
szczypta kardamonu
przyrządzanie:
1. Kaszę gryczaną niepaloną zalać zimną wodą. Pozostawić najlepiej na noc lub na kilka godzin (minimalnie 3 h)
2. Następnego dnia rano odcedzić na sicie. Wrzucić do blendera wraz z bananem, miodem, kardamonem, cynamonem i mlekiem.
3. Całość zblendować na gładki mus i udekorować dowolnie (u nas orzechy)
4. Kaszy nie trzeba wcześniej gotować, ale jeśli chcecie to można.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














