Proste w wykonaniu pączki twarogowe.

składniki:
- 3 szklanki maki
- 1 kg twarogu
- 1 szklanka cukru
- 5 jajek
- łyżeczka sody
- olej do smazenia
przyrządzanie:
- Jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę, sodę i zmielony twaróg. Dobrze wyrób.
- Maczaj ręce w tłuszczu i formuj z ciasta małe pączuszki.
- Kładź je na rozgrzanym oleju i smaż na rumiano.
- Gotowe pączki posyp cukrem pudrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














