Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Panga na ostro zapiekana w cieście

Panga na ostro zapiekana w cieście, z żółtym serem, podawana w pierzynce z sosu czosnkowego doskonale nadaje się na każdą uroczystość.

Składniki:

  • 6 filetów z pangi białej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • zioła KAMIS: oregano, bazylia, chili, czosnek
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:


Filety opłukujemy, osuszamy, kroimy na duże kawałki ( filet na 2 góra 3 części), skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie musimy je natrzeć przyprawami i, odstawić do chłodnego pomieszczenia na 2 godziny.

Składniki:

  • 200 gram mąki
  • 1 żółtko
  • 1 białko
  • 250ml wody (najlepiej gazowanej)
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Z podanych składników (oprócz białka) przygotowujemy ciasto. Białko ubijamy na sztywno i dodajemy na samym końcu do ciasta. Filety obtaczamy w mące, a następnie zanurzamy w cieście. Smażymy w dużej ilości tłuszczu na ciemnozłoty kolor.
Bardzo ważna jest kolejność łączenia składników w cieście i obtoczenie ryby w mące. Wtedy ciasto będzie chrupiące i nie odpadnie od ryby.
Po usmażeniu rybę przekładamy na blaszkę z rusztem i posypujemy startym serem. Zapiekamy chwile w piekarniku do czasu roztopienia sera.

Składniki:

  • Przygotowanie:

    Czosnek (3 ząbki) obieramy i przeciskamy przez praskę, lub drobno siekamy, łączymy z jogurtem, majonezem i pokrojonymi jajkami. Miksujemy by nie było „grudek” odstawiamy na godzinę.

    Podajemy z ósemkami cytryny, polaną sosem czosnkowym.
    Całość serwujemy z ryżem.