Polecam przepis na pangę porową. Jest tani i prosty w przygotowanie. Potrzeba nam zaledwie filet pangi, marchewkę, por,pietruszkę oraz przyprawy.
Składniki:
- 50dkg filet z pangi
- 2 cebule
- biala część dużego pora
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/2 małego selera
- 3 łyżki oliwy/oleju
- pieprz i sól,
- odrobina bulionu
Przyrządzenie:
Filety obsmażyć na suchej teflonowej patelni. Do tego co się wytopiło dodać oliwy/oleju, wsypać pokrojone w piórka cebule i pora podsmażyć. dodać pokrojone w słupki warzywa.
Poddusić. Podlać odrobiną bulionu wrzucić podsmażone filety z pangi. Poddusić chwilę, ok. 5 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













