Dzisiejszą propozycją doskonałego obiadu jest panga w musztardowo serowej pierzynie. Doskonale nadaje się na każdą uroczystość, a także na zwykły domowy obiad.
Składniki:
- 80 dag filetów z pangi białej,
- 2 cebule,
- 2 łyżki ostrej musztardy,
- 20-30 dkg grubo startego żółtego sera,
- 1 łyżka masła,
- sól i pieprz, bazylia,
- tłuszcz do wysmarowania naczynia.
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Rybę umyć i podzielić na porcje, osuszyć z wody, natrzeć solą pieprzem bazylią, skropić cytryną. Odstawić co najmniej na 30 minut. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Następnie żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, ułożyć rybę, posmarować musztardą. Obłożyć cebulą. Na wierzch ułożyć pierzynkę ze startego żółtego sera. Zapiekać do miękkości ryby