Czy jest coś pyszniejszego od pieczonej papryki w połączeniu z kaszą jaglaną? Nie ma. Poznaj nasz genialny przepis!

składniki:
- 3 papryki
- 120 g kaszy jaglanej
- pół kilograma szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- kilka suszonych pomidorów w oliwie
- sól, pieprz
- ostra i słodka mielona papryka
- świeże zioła: bazylia, tymianek, rozmaryn
przyrządzanie:
- Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
- Ugotuj kaszę.
- Drobno posiekaj czosnek i wraz ze szpinakiem podsmażaj do miękkości.
- Przełóż szpinak do miski, dodaj pokrojone, odsączone z oliwy suszone pomidory oraz ugotowaną kaszę.
- Farsz nakładaj do wydrążonych papryk i piecz ok. 30 minut.
- Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













