Pyszna papryka faszerowana kaszą kuskus oraz pomidorkami cherry.

składniki:
- 2 papryki
- woreczek kaszy kuskus
- kilka pomidorków cherry
- sól, pieprz
- świeża pietruszka
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- kuskus przyrządź zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- paprykę umyj, odetnij wierzch i wyciąg gniazdo nasienne.
- Posmaruj jej środek oliwą i posyp solą, pieprzem.
- Do kaszy kuskus dodaj pokrojone w kostkę pomidorki, pieprz, sól, pietruszkę. Faszeruj paprykę.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














