Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Parboiled znaczy parzony

Szukasz dodatku do mięs, dań z ryb, czy potraw z warzyw? Znakomicie do tego nadaje się Ryż Parboiled marki Britta. Oprócz zalet smakowych, sypkości i puszystości, produkt posiada również delikatny złocisty kolor oraz nieco twardszą strukturę. Sprawdź sama.

Ryż Parboiled znajdujący się w ofercie marki Britta to produkt, który z pewnością zaspokoi oczekiwania osób ceniących sobie wyszukaną jakość i smak. Britta Parboiled obok bogatych walorów odżywczych charakteryzuje się delikatnym złocistym kolorem, wyraźnym aromatem oraz nieco twardszą struktura. Zaletą ryżu jest sypkość i puszystość po ugotowaniu. Co ważne, Britta Parboiled zachowuje swoją sypkość po kilkudniowym przechowywaniu w lodówce a nawet zamrożeniu. Ryż Parboiled Britta doskonale pasuje do mięs pieczonych, smażonych i gotowanych dań z ryb oraz potraw z warzyw. Dobrze sprawdza się także jako dodatek do sałatek lub baza do deserów z owocami.

Ryż Britta Parboiled swoje szczególne wartości odżywcze, kolor oraz sypkość zawdzięcza specjalnej obróbce termicznej zachodzącej w łusce ziarna. Sposób przetworzenia pozwala na zachowanie wewnątrz ziarna najcenniejszych składników odżywczych oraz witamin a także nadaje ziarnom charakterystyczny złocisty odcień. Wspomniany proces polega na nawilżeniu ziarna ryżowego przy użyciu wysokiego ciśnienia oraz gorącej wody. Następnie ziarno zostaje osuszone oraz pozbawione okryw. Stąd także pochodzi nazwa parboiled, co znaczy ‘parzony’.

Britta oferuje produkt w kartonowym opakowaniu o gramaturze 400 g. W pudełku znajdują się 4 wygodne torebki zaopatrzone w nacięcia ułatwiające bezpieczne wyciąganie i otwieranie. Sugerowana cena detaliczna podawana przez producenta to 3.99 zł.

www.sawexpl.com; www.britta.pl; www.halina.eu