Polędwica wołowa w towarzystwie zielonej sałaty i zdrowej kaszy pęczak to propozycja Pascala Brodnickiego na niezapomnianą i ekskluzywną kolację. Możesz ją teraz zrobić we własnym domu.
składniki:
- kasza pęczak sucha, ugotowana na sypko 250 gramów
- Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek - 30 mililitrów
- Polędwica wołowa, wieprzowina lub mięs z piersi kurczaka - 200 gramów
- pomidory koktajlowe przekrojone na pół - opakowanie
- bazylia (połowa posiekana, a połowa w całości) - 0.5 pęczków
- pietruszka posiekana - 0.5 pęczków
- cebula czerwona pokrojona w piórka - 1 sztuka
- suszone pomidory przekrojone na pół wzdłuż - 40 gramów
- rodzynki suszone lub inne suszone owoce 50 gramów
- ocet balsamiczny - 2 łyżki oliwa z oliwek - 4 łyżki sól - 1 szczypta pieprz - 1 szczypta
przyrządzanie:
Przepis Pascala Brodnickiego na:
Sałatę z pęczakiem, warzywami i wołowiną
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















