Polędwica wołowa w towarzystwie zielonej sałaty i zdrowej kaszy pęczak to propozycja Pascala Brodnickiego na niezapomnianą i ekskluzywną kolację. Możesz ją teraz zrobić we własnym domu.
składniki:
- kasza pęczak sucha, ugotowana na sypko 250 gramów
- Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek - 30 mililitrów
- Polędwica wołowa, wieprzowina lub mięs z piersi kurczaka - 200 gramów
- pomidory koktajlowe przekrojone na pół - opakowanie
- bazylia (połowa posiekana, a połowa w całości) - 0.5 pęczków
- pietruszka posiekana - 0.5 pęczków
- cebula czerwona pokrojona w piórka - 1 sztuka
- suszone pomidory przekrojone na pół wzdłuż - 40 gramów
- rodzynki suszone lub inne suszone owoce 50 gramów
- ocet balsamiczny - 2 łyżki oliwa z oliwek - 4 łyżki sól - 1 szczypta pieprz - 1 szczypta
przyrządzanie:
Przepis Pascala Brodnickiego na:
Sałatę z pęczakiem, warzywami i wołowiną