Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

PASCAL poleca: sałata z pęczakiem, warzywami i wołowiną

Polędwica wołowa w towarzystwie zielonej sałaty i zdrowej kaszy pęczak to propozycja Pascala Brodnickiego na niezapomnianą i ekskluzywną kolację. Możesz ją teraz zrobić we własnym domu.

Salata z kasza peczak warzywami i wolowina 0

składniki:

  • kasza pęczak sucha, ugotowana na sypko 250 gramów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek - 30 mililitrów
  • Polędwica wołowa, wieprzowina lub mięs z piersi kurczaka - 200 gramów
  • pomidory koktajlowe przekrojone na pół - opakowanie
  • bazylia (połowa posiekana, a połowa w całości) - 0.5 pęczków
  • pietruszka posiekana - 0.5 pęczków
  • cebula czerwona pokrojona w piórka - 1 sztuka
  • suszone pomidory przekrojone na pół wzdłuż - 40 gramów
  • rodzynki suszone lub inne suszone owoce 50 gramów
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki oliwa z oliwek - 4 łyżki sól - 1 szczypta pieprz - 1 szczypta

przyrządzanie:

1. Na rozgrzaną patelnię wlej Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj aż z tłuszczu znikną bąbelki – to znak, że temperatura jest odpowiednia do smażenia.

2. Weź polędwicę wołową i podziel ją na dwa duże kawałki (ok. 100 g), dopraw solą. Jeśli lubisz krwiste mięso, smaż je przez 2-3 minuty z każdej strony, jeśli lubisz dobrze wysmażone – smaż dłużej. Drób usmaż tak, jak lubisz. Odstaw polędwicę, by odpoczęła i dopiero potem pokrój ją w plastry.

3. Wymieszaj w dużej misce ugotowany pęczak, posiekaną bazylię, natkę, suszone pomidory, czerwoną cebulę, pomidory koktajlowe, mięso i suszone owoce.

4. Polej całość sosem winegret, dodaj liście bazylii w całości i sałatę lub szpinak, jeśli wybrałeś tę opcję. Bon Appétit!

ZOBACZ TEŻ: Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina