Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Pascal poleca: Schab faszerowany chlebem z suszonymi pomidorami i ziołami

Wielkanoc to dla Polaków przede wszystkim święta rodzinne i okazja, by spędzić z najbliższymi trochę czasu przy wspólnym, bogato zastawionym stole. Aby urozmaicić świąteczne menu warto skorzystać z Wielkanocnych propozycji Pascala Brodnickiego. Oto jeden z nich. Schab faszerowany chlebem z suszonymi pomidorami i ziolami 0_mini

składniki:

  • 1,5 kg schabu do pieczenia
  • 50 g Ramy Smaż jak szef kuchni - wariant z oliwą z oliwek

  • 1 posiekana cebula

  • 1 marchewka pokrojona w kostkę

  • 1 łodyga selera naciowego pokrojona w kostkę

  • 50 g suszonych pomidorów pokrojonych w kostkę

  • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku

  • pieprz i szczypta soli

  • 100 g pokruszonego miąższu ze świeżego chleba

  • 2 łyżki posiekanej natki pie

przyrządzanie:

  1. Na patelni rozgrzej na średnim ogniu Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj, aż z tłuszczu znikną bąbelki – będzie to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Następnie wrzuć na patelnię cebulę, marchew, seler i tymianek. Dopraw pieprzem i szczyptą soli. Smaż przez 10 minut często mieszając, aż warzywa staną się miękkie.
  2. Dodaj wówczas miąższ chleba, natkę pietruszki i suszone pomidory. Wszystko dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut, by przestygło, po czym dodaj jajko i wymieszaj ponownie.

  3. Rozgrzej piekarnik do 180°C.

  4. Rozkrój schab wzdłuż, ale w taki sposób, by mięso było połączone na spodzie i “rozłóż je jak książkę”. Wypełnij wnętrze farszem z warzyw i chleba, pozostawiając po 2 cm „zapasu” na brzegach.

  5. Dłuższy bok mięsa zwiń ściskając sznurkiem do pieczeni.

  6. Połóż mięso na ruszcie i piecz przez 90-120 minut (w zależności od wielkości pieczeni). Po wyjęciu z piekarnika nakryj je folią aluminiową.

  7. Przed podaniem usuń sznurek. Pokrój schab w plastry i serwuj z ziemniakami. Jako dodatek, polecam sałatę z sosem winegret.

ZOBACZ TEŻ: Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina