Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Pascal poleca: smażona papryka z bakłażanem i szynką w orzechach

Pomysł na szybkie, ale sycące i zdrowe danie? Podrzuca je nam Pascal Brodnicki i proponuje smażoną paprykę z bakłażanem i szynką.

IMG_2956

składniki:

  • – 2 małe papryki zielone bez pestek pokrojone w paski
  • – 2 małe papryki żółte bez pestek pokrojone w paski
  • – 1 duża czerwona cebula pokrojona w piórka
  • – 4 plasterki szynki parmeńskiej (albo innej surowej) pokrojone w paseczki
  • – 2 bakłażany pokrojone w talarki o grubości 0,5 cm
  • – 50 g pokruszonych orzechów włoskich
  • – 1 szczypta papryki wędzonej lub innej papryki ostrej lub łagodnej
  • – 40 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant z oliwą z oliwek
  • – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • - czosnek

przyrządzanie:

  1. Na patelni rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni, poczekaj, aż z tłuszczu znikną bąbelki – to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia.
  2. Podsmaż czerwoną cebulę, czosnek, paprykę, bakłażana, oprósz całość papryką wędzoną i podsmaż jeszcze 5 minut.
  3. Zmniejsz ogień i duś całość, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut. Warzywa nie mogą się rozpadać, muszą być jędrne.
  4. Dodaj do tego szynkę, orzechy włoskie, smaż całość 2 minuty. Na koniec dodaj pietruszkę, sól, pieprz, mieszaj i od razu podawaj.

Bon appétit

Pascal

ZOBACZ TEŻ: Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym – przepis Pascala Brodnickiego