Zielona i bardzo pyszna pasta do chleba z awokado i groszku.
składniki:
1 szt awokado
– 1/2 puszki zielonego groszku
– 2 ząbki czosnku
– sól i pieprz
przyrządzanie:
Awokado obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i kroimy na kosteczkę. W miseczce mieszamy kawałki awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączony groszek. Wszystko blendujemy na gładką masę. Doprawiamy przyprawami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















