Pasta z bryndzy idealna na kanapki. Zamiennik masła. Do prostego wykonania w domowym zaciszu, bez zbędnej chemii. 
 

składniki: 
- 50 g bryndzy
- 2 łyżki masła
- cebula mała
- 1 łyżka majonezu
- papryka mielona, szczypta
- pietruszka, natka garść
przyrządzanie:
- Masło z bryndzą utrzeć za pomocą widelca
- Dodać majonez
- Pokroić na drobno cebulę, pietruszkę i dodać do pasty
- Dosypać paprykę w proszku,
- Wszystko raz jeszcze wymieszać i pasta gotowa do smarowania
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














