Pomarańczowa pasta do chleba z marchewki i kukurydzy. Smakuje wybornie i ma same zalety. Jest bardzo tania w przygotowaniu i świetnie zastępuje masło.

składniki:
- 2 łyżeczki kurkumy
- garść ziaren słonecznika
- 3 młode marchewki
- pół puszki kukurydzy
- 3 łyżki oleju
przyrządzanie:
- Kukurydze odsączyć na sitku
- Marchewki obrać, ugotować do miękkości
- Odłożyć do całkowitego wystudzenia
- Słonecznik prażyć przez kilka minut na suchej patelni.
- Połączyć wszystkie składniki, doprawić, dodać kurkumę
- Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i blendować, aż powstanie gładki krem
- Pastę przełożyć i jest gotowa do smarowania!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














