Zdrowa pasta do chleba z pieczonej papryki i buraka. Zamień chemię na jedzenie!

składniki:
- 150 g kremowego, białego serka
- 1 mały burak
- 1 czerwona papryka
- łyżeczka papryki w proszku
- pół łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
- dowolna zielenina
przyrządzanie:
- Paprykę i buraka umyj dokładnie, owiń osobno w folię i upiecz w piekarniku do miękkości
- Zdejmij skórkę z upieczonego buraka i papryki
- Pokrój na mniejsze kawałki
- Zmiksuj z serkiem na gładką masę
- Dodaj przyprawy, zieleninę, wymieszaj
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














