Jogurtowa pasta z chili i pietruszką to znakomity dodatek do pieczywa: bułek, chleba czy pity! Stanowi idealną przekąskę w ciągu dnia.
składniki:
- papryczka chili
- 20 dag jogurtu greckiego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 10 dag pasty sezamowej tahin
- oliwa do smażenia
- sól
- pietruszka
przyrządzanie:
1. Papryczki myjemy i kroimy na małe kawałki
2. Miksujemy papryczkę z jogurtem, dodajemy sok z cytryny, pastę sezamową i przyprawiamy solą.
3. Dodajemy posiekaną pietruszkę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














