Pyszna pasta do chleba z tuńczyka i białego serka.

składniki:
- puszka tuńczyka
- 2 ząbki czosnku
- łyżka serka białego
- bazylia
- kilka anchovies
- pieprz
przyrządzanie:
Tuńczyka odcedzić z oleju lub zalewy, przełożyć do pojemnika blendera, dodać serek, anchovies oraz czosnek. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić pieprzem. Podawać z bazylią.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














