Uwielbiamy różnego rodzaju pasty do kanapek. Są proste w przygotowaniu i stanowią dobrą alternatywę dla tradycyjnych kanapek z serem i szynką. Oto pasta wg. przepisu Magdy Gessler. Wprost z Kuchennych Rewolucji!

składniki:
- wędzony łosoś
- ugotowane żółtka
- przecier pomidorowy
- słodka cebula
- papryka słodka
- pieprz ziołowy
- sól
- natka pietruszki
przyrządzanie:
Rybę przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dodaj posiekane żółtka, i cebulę. Pamiętaj, by cebulę posiekać ręcznie, jeśli zrobisz to mechanicznie cebula będzie gorzka i popsuje smak pasty z łososia.
Dodaj posiekana natkę pietruszki, całość dopraw solą, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Dokładnie wymieszaj.
Pastę z łososia podawaj ze świeżym, chrupiącym, pachnącym pieczywem!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














