Uwielbiamy różnego rodzaju pasty do kanapek. Są proste w przygotowaniu i stanowią dobrą alternatywę dla tradycyjnych kanapek z serem i szynką. Oto pasta wg. przepisu Magdy Gessler. Wprost z Kuchennych Rewolucji!
składniki:
- wędzony łosoś
- ugotowane żółtka
- przecier pomidorowy
- słodka cebula
- papryka słodka
- pieprz ziołowy
- sól
- natka pietruszki
przyrządzanie:
Rybę przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dodaj posiekane żółtka, i cebulę. Pamiętaj, by cebulę posiekać ręcznie, jeśli zrobisz to mechanicznie cebula będzie gorzka i popsuje smak pasty z łososia.
Dodaj posiekana natkę pietruszki, całość dopraw solą, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Dokładnie wymieszaj.
Pastę z łososia podawaj ze świeżym, chrupiącym, pachnącym pieczywem!