Zamiast masła, sera, szynki. Idealna na kanapki i zdrowa jak nic innego! Pasta z pieczonego buraka i aromatycznych ziół. Zdecydowanie warta grzechu! 
 

składniki: 
- 3 duże, upieczone buraki
- 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- suszona kolendra
- łyżeczka startego imbiru
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Buraki umyj, zawiń w sreberka, piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym na 160 stopni
- Wystudź buraki
- Buraki trzemy na największych oczkach tarki
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz majonezik lub jogurt
- Wszystko dokładnie blendujemy, doprawiamy według uznania
- Pasta gotowa do smarowania po chlebie!
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














