Jakże aromatyczna pasta z zielonego groszku! Rozpływa się w ustach!
 
 składniki: 
- puszka zielonego groszku
- 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
- 1 ząbek czosnku
- garść zielonej pietruszki
- olej lniany
- po łyżeczce soku z cytryny i limonki
- skórka otarta z 1/2 cytryny
- sól, świeżo mielony pieprz
przyrządzanie:
Wszystko łączymy i miksujemy do uzyskania aksamitnej pasty. Konsystencja pasty powinna być jednorodna.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














