Niecodzienny sposób na paszteciki z ciasta francuskiego.
składniki:
- 40 dag kaszanki
- 2 płaty ciasta francuskiego
- 2 cebule
- jabłko
- jajko
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- majeranek
przyrządzanie:
- Cebulę posiekaj i zeszklij na tłuszczu. Dodaj rozdrobnioną widelcem kaszankę, podsmaż 2 minuty. Zdejmij z ognia i dodaj drobno pokrojone jabłko.
- Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, ostudź. Z ciasta francuskiego wykrój kwadraty, na środku każdego ułóż porcje nadzienia, złóż po skosie i sklej brzegi.
- Paszteciki delikatnie przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj żółtkiem rozmąconym z łyżeczką wody.
- Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.