Banalne muffinki z dodatkiem skórki z cytryny. Pyszne!
składniki:
- 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100 g mąki pszennej
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 2 jajka
- 100 g masła
- 250 ml maślanki
- 2 czubate łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki startej skórki z cytryn
przyrządzanie:
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
- Mieszamy w misce suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i płatki.
- W garnuszku rozpuszczamy masło i łączymy je z jajkami, maślanką, startą skórą i miodem.
- Następnie do suchych składników dodajemy mokre.
- Mieszamy do połączenia składników.
- Do każdej papilotki nakładamy ciasto do 3/4 wysokości.
- Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.