Zdrowsza wersja domowych babeczek - z mąki pełnoziarnistej i z dodatkiem jagody goji!
składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1 jajo
- 100 g masła
- 1/2 szklanki jagód goji
przyrządzanie:
Do miski przesiewam przez sito mąkę oraz proszek do pieczenia, dodaję cukier trzcinowy i mieszam dokładnie suche składniki.
W rondelku rozpuszczam masło, pozostawiam do ostygnięcia, następnie dodaję do roztopionego zimnego masła jajo oraz szklankę mleka i mieszam płynne składniki.
Do suchych składników dodaję mokre składniki oraz jagody goji.
Całość mieszam do połączenia składników.
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C.
Silikonowe foremki na muffiny napełniam ciastem do 2/3 wysokości i piekę przez ok. 20 minut.
Gotowe babeczki pozostawiam do ostygnięcia.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe