Ten makaron was uzależni! Penne w aksamitnym sosie alfredo z dużą ilością ciągnącego się sera i w towarzystwie pomidorów oraz aromatycznych krewetek! Zapieczony dodatkowo w piekarniku z warstwą mozzarelli... Po prostu palce lizać!
składniki:
- pół kg mrożonych krewetek,
- opakowanie penne,
- 2 ząbki przeciśniętego czosnku,
- pół łyżeczki suszonego oregano,
- suszona pietruszka,
- parmezan do posypania,
- 50 g masła,
- pół szklanki śmietanki kremówki,
- 3 ząbki czosnku,
- 4 pomidory
- żółta mozzarella
- 50 g parmezanu,
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















