Dopóki dynia nadal jest dostępna w warzywniakach, warto ją wykorzystać. Nie tylko posiada niezliczone ilości witamin i wartości odżywczych, ale potrafi nadać potrawom niesamowity smak. My uwielbiamy makaron z sosem dyniowym. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście zrobić go samodzielnie - najwyższy czas nadrobić zaległości!
składniki:
- 400g dyni Hokkaido
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 250ml bulionu
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, imbir mielony
- 50ml słodkiej śmietany 30- 36%
- 300g makaronu penne
- 4 łyżki pestek z dyni
- sałata rukola
- olej z pestek dyni
- parmezan
przyrządzanie:
Sprawdź przepis na następnej stronie!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















