Pesto idealny dodatek do makaronu, chleba, tostów sera. Tym razem smaczne pesto z kolendrą i sezamem. Jeśli masz makaron to dodaj tylko pesto i obiad gotowy!

składniki:
- 2 pęczki kolendry lub bazylii
- garść natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki parmezanu
- 2 łyżki orzeszków ziemnych
- sól
- łyżka sezamu
- olej
przyrządzanie:
- Zieleninę umyj, odsącz i posiekaj
- Czosnek obierz, pokrój na drobno
- Ser zetrzyj na tarce
- W blenderze lub siekaczu zmiksuj wszystkie składniki podane w przepisie, dodaj sól, nieco oleju i sezam
- Można mrozić
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














