Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i żółtym serem to syta przekąską, którą można zajadać w ciągu dnia albo zaserwować na domowej imprezie.
składniki:
- Pieczarki - ok 10 sztuk
- Mieso mielone - 200 gram
- Ser Zolty - 100 gram
- Cebula
- Czosnek
- Bulka Tarta
- Jajko
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
przyrządzanie:
- Pieczarki myjemy i wydrażamy środek.
- Ogonki siekamy na drobna kostkę.
- Cebule i czosnek siekamy i dodajemy do grzybów – wszystko podsmażamy.
- Wszystko podsmazamy i po podsmazeniu odkladamy do ostygniecia.
- Mieso mielone mieszamy z bułką tartą , startym żółtym serem , jajkiem i przyprawami.
- Mieszamy całość w jedną masę.
- Masę nakładamy do pieczarek.
- Całość pieczemy w 160’C przez godzinę.