Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i żółtym serem to syta przekąską, którą można zajadać w ciągu dnia albo zaserwować na domowej imprezie.
składniki:
- Pieczarki - ok 10 sztuk
- Mieso mielone - 200 gram
- Ser Zolty - 100 gram
- Cebula
- Czosnek
- Bulka Tarta
- Jajko
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
przyrządzanie:
- Pieczarki myjemy i wydrażamy środek.
- Ogonki siekamy na drobna kostkę.
- Cebule i czosnek siekamy i dodajemy do grzybów – wszystko podsmażamy.
- Wszystko podsmazamy i po podsmazeniu odkladamy do ostygniecia.
- Mieso mielone mieszamy z bułką tartą , startym żółtym serem , jajkiem i przyprawami.
- Mieszamy całość w jedną masę.
- Masę nakładamy do pieczarek.
- Całość pieczemy w 160’C przez godzinę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















