Pieczarki faszerowane serem pleśniowym i pomidorkami to świetna, szybka i uzależniająca przekąska! 
 

składniki: 
- kilkanaście dużych pieczarek
 - 1 łyżka oleju
 - cebula
 - 1 łyżka masła
 - 100 g sera pleśniowego
 - 100 ml śmietany 18%
 - pomidory koktajlowe
 - sól
 - pieprz
 - bazylia
 
przyrządzanie:
Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki (zostawiamy na później).
Lekko solimy i posypujemy pieprzem.
Pieczarki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni do dziesięciu minutek.
Nóżki pieczarek i cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. W misce rozgniatamy ser pleśniowy, dodajemy śmietanę i podsmażone nóżki pieczarek. Dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze grzybów.
Na wierzch układamy pomidorki koktajlowe.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na 15 minutek.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














