Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Trufle herbatnikowe

Trufle herbatnikowe

Tradycyjny pasztet domowy

Tradycyjny pasztet domowy

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą

Pieczarki faszerowane serem pleśniowym i pomidorkami

Pieczarki faszerowane serem pleśniowym i pomidorkami to świetna, szybka i uzależniająca przekąska!   

składniki:

  • kilkanaście dużych pieczarek
  • 1 łyżka oleju
  • cebula
  • 1 łyżka masła
  • 100 g sera pleśniowego
  • 100 ml śmietany 18%
  • pomidory koktajlowe
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

przyrządzanie:

Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki (zostawiamy na później).

Lekko solimy i posypujemy pieprzem.

Pieczarki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni do dziesięciu minutek.

Nóżki pieczarek i cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. W misce rozgniatamy ser pleśniowy, dodajemy śmietanę i podsmażone nóżki pieczarek. Dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze grzybów.

Na wierzch układamy pomidorki koktajlowe.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na 15 minutek.