Pyszna przekąska, idealnie smakuje z piwem czy winem.

składniki:
- szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- szczypta kminu rzymskiego
- szczypta kardamonu
- ½ łyżeczki soli gruboziarnistej
- 1/3 łyżeczki pieprzu świeżo mielonego
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














