Pierś z indyka możemy przygotować na kilka sposobów. Dzisiaj prezentujemy aromatyczną i soczystą pierś z miodem i pietruszką!

składniki:
- ok ½ kg filet z indyka
- świeża pietruszka
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Filet z indyka myjemy, osuszamy i smarujemy miodem.
- Posypujemy solą, pieprzem i dokładnie wmasowujemy w mięso.
- Wkładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy pietruszkę.
- Pieczemy przez ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













