Pyszny deser owocowy, wykonany w bardzo efektowny sposób. Sprawdzi się, jako deser urodzinowy lub grillowy.

składniki:
- kilka bananów
- owoce sezonowe
- miód
przyrządzanie:
- Banany rozcinamy wzdłuż (tak jak na zdjęciu) i wydrążamy połowę miąższu.
- Dodajemy miód i zapiekamy przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- Upieczone banany faszerujemy sezonowymi owocami pokrojonymi w kostkę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














