Zjawiskowy deser - gruszka plus orzechy włoskie i miód.

składniki:
- gruszki
- orzechy ziemne
- miód
- cynamon
- kardamon
- imbir
przyrządzanie:
- Gruszki oczyszczamy, kroimy na pół i wyciągamy gniazda.
- Do zagłębienia nalewamy miód, dodajemy przyprawy i orzecha włoskiego.
- Pieczemy w 180 stopniach przez około 13 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














