Pieczony kurczak z chrupiącą skórką, to idealna propozycja na niedzielny obiad, który posmakuje każdemu.Przepis jest niesamowicie prosty, a mięso wychodzi bardzo soczyste. Kurczaka można nadziać posiekaną pietruszką lub ulubioną kaszą, ja swojego tylko natarłam, a do środka włożyłam plasterek cytryny.

składniki:
- Kurczak z zagrody o wadze 2 kg
- 1 plasterek cytryny
Marynata:
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 ząbek czosnku
- sok z połowy cytryny
przyrządzanie:
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>>>
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














