Pierniki nie muszą kojarzyć się wyłącznie ze świętami. Oto idealne ciasteczka o miodowym smaku.

składniki:
- 240 g brązowego cukru
- 240 g masła
- 500 g mąki
- jajko
- 2 łyżki miodu
- szczypta proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- łyżeczka przyprawy do pierników
przyrządzanie:
Składniki mieszamy ze sobą, formujemy w kulę, owijamy w folię i odkładamy do lodówki na godzinę.
Wałkujemy na grubosć około 5 mm.
Wycinamy pierniki i pieczemy je około 15 minut w piekarniku, w temperaturze 180 st. C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














