Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Pierogi z łososiem i koperkiem

Warte wypróbowania pierogi z łososiem.

składniki:
Ciasto

  • 55 dag maki pszennej
  • jajko
  • szklanka ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
Farsz
  • 250 g filetu z łososia
  • 30 dag tłustego twarogu
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • koperek
  • sok z cytryny

przyrządzanie:

  • Do garnka wlej litr wody, dodaj plastry cytryny i trochę koperku. Gdy się zagotuje włóż łososia.
  • Gotuj na małym ogniu żeby się nie rozpadła. Po ugotowaniu pozostaw do ostygnięcia.
  • Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
  • W misce rozdrobnij widelcem łososia, dodaj masło, dodaj masło, pokruszony twaróg i posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Wysyp mąkę na stolnicę, zrób dołek i wbij jajko. Dodaj sól i oliwę. Wyrabiaj ciasto około 10 minut, stopniowo dolewając ciepłą wodę. Włóż je do woreczka na 10 minut.
  • Rozwałkuj ciasto i wykrawaj z niego kółka. Na każde kładź łyżeczką farszu i zlepiaj, a na końcu połącz rogi.
  • Gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.
  • Podawaj polane masłem i posypane koperkiem.