Pierogi z łososiem z pewnością będą zaskoczeniem dla zebranych przy stole domowników. To według nas połączenie naprawdę udane. Delikatne pierogowe ciasto zawinięte wokół rozpływającego się w ustach farszu z łososia, z dodatkiem ricotty i koperku. Są lekkie, pożywne i zwyczajnie pyszne! Koniecznie wypróbujcie ten nowatorski przepis!
składniki:
Farsz:
filet z łososia nieduży kawałek
1/2 opakowania serka typu ricotta
koperek
cytryna
2 ząbki czosnku
przyrządzanie:
- Łososia posól i popieprz, jak również natrzyj go konkretnie czosnkiem, skrop oliwą, dodaj kilka plasterków cytryny. Ustaw piekarnik na 180 stopni i zapiecz łososia przez około 20 minut. Gdy będzie upieczony, to zmiel łososia za pomocą maszynki do mięsa, albo rozbełtaj go widelcem. Do miski przeżuć łososiową pulpę, ricottę i koperek. Dodaj sól, możesz dodać kilka kropel soku z cytryny i koniecznie pieprz.
A teraz czas na ciasto pierogowe. Zrób je tak jak lubisz i jak umiesz najlepiej. Wycinaj okręgi i do każdego z nich dodaj farszu, który właśnie zrobiłaś. Gotuj pierogi według własnego upodobania.