Pierogi z łososiem z pewnością będą zaskoczeniem dla zebranych przy stole domowników. To według nas połączenie naprawdę udane. Delikatne pierogowe ciasto zawinięte wokół rozpływającego się w ustach farszu z łososia, z dodatkiem ricotty i koperku. Są lekkie, pożywne i zwyczajnie pyszne! Koniecznie wypróbujcie ten nowatorski przepis!
składniki:
Farsz:
filet z łososia nieduży kawałek
1/2 opakowania serka typu ricotta
koperek
cytryna
2 ząbki czosnku
przyrządzanie:
- Łososia posól i popieprz, jak również natrzyj go konkretnie czosnkiem, skrop oliwą, dodaj kilka plasterków cytryny. Ustaw piekarnik na 180 stopni i zapiecz łososia przez około 20 minut. Gdy będzie upieczony, to zmiel łososia za pomocą maszynki do mięsa, albo rozbełtaj go widelcem. Do miski przeżuć łososiową pulpę, ricottę i koperek. Dodaj sól, możesz dodać kilka kropel soku z cytryny i koniecznie pieprz.
A teraz czas na ciasto pierogowe. Zrób je tak jak lubisz i jak umiesz najlepiej. Wycinaj okręgi i do każdego z nich dodaj farszu, który właśnie zrobiłaś. Gotuj pierogi według własnego upodobania.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















