Ciekawa wersja pierogów- warto wypróbować.

składniki: 
Ciasto
- 250 g mąki
- jajko
- sól
- 75 ml letniej wody
- 3 pomarańcze
- 2 łyżki bułki tartej
- masło do polania
- cukier puder
przyrządzanie:
- Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki oczyszczając z włókien i pestek.
- Przygotuj ciasto na pierogi i cienko rozwałkuj.
- Wytnij z ciasta krążki i na każdym połóż kawałek pomarańczy po czym zlep pierogi.
- Ugotuj w osolonej wodzie.
- Podawaj ze zrumieniona tartą bułką lub posypane cukrem pudrem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














